Bireysel Performans Koçluğu

Koçlukta bizim odağımız bütün olarak; İnsan. Bu nedenle Beden-Zihin-Ruh üçlüsünün üzerinde koçluk yöntemleriyle beraber Kozmoenerjiden de faydalanarak dengeleme ve bütünleme çalışmaları yaparak kalıcı sonuçlar elde ediyoruz.

Dengeleme ve bütünlemeden kasıt; İnsan’ın bedensel-zihinsel-ruhsal fonksiyonlarını doğal işleyişine döndürmek anlamına gelir.

Bedenimizdeki tüm organların tıpkı duygusal, zihinsel ve ruhsal durumumuz gibi doğal/sağlıklı bir işleyiş durumuna sahiptir.  Bu durumun dışına çıktığımızı hissetmeyip duruma devam edersek, fiziksel bedende meydana gelen ağrı veya rahatsızlık dikkatimizi o noktaya çekmeye çalışır.

Koçluk, danışanların yaşamını bir bütün –fiziksel, duygusal, zihinsel ve ruhsal- olarak gözlemler ve geçici çözümler yerine fiziksel bedenin ötesinden gözlemleyerek, sorunun kaynağına gider ve onu doğal dengesine kavuşmak için kalıcı çözümler arar.

Ruh, bedene yaşama gücü sağlarken, dolaylı olarak bizi yönlendirir, davranış ve eylemlerimizi fiziksel formda realiteye dönüştürür. Ruhu harekete geçiren sevgi, bilgelik

Zihin, bir sonraki kademe olarak beden ve ruh arasındaki interaktif mekanizmadır.  Duyguları ruh dilinde filtreden geçirerek kaydeder. Ayrıca bedenin sinir sistemi tarafından üretilen sinir empulsleri da kaydeder. Zihin – beden, Zihin – ruh arasındaki iletişim kalitesi tamamen zihin control yeteğimizle orantılıdır. Zihin istenilen düzeyde ve biçimde çalışıyorsa, meditative, öz-farkındalık sahibi ve odaklıdır. Bu aşamada 2 seçeneği var: ya duyguları bloke eder veya onları dinler. Zihin Berrak ise, onları dinler/dinleyebilir.

Beden ise zihin ve ruhun dış kabuğudur. Bedenin sağlığı ve yaşam kalitesinin artması için için uyku, beslenme, doğru çevre ve egzersiz şart.

Bütünsel dengeleme sayesinde daha sağlıklı, daha mutlu, daha başarılı ve daha doyumlu bir yaşama ulaşmak mümkün.

Günlük yaşamımızda, -biz farkında olalım veya olmayalı- her gün birçok şey vuku bulur ve biz onların tümüne fiziksel, duygusal, zihinsel ve ruhsal seviyede yanıt veriyoruz.

Geleneksel batı tıbbı, fiziksel bedeni tek başına fonksiyonel bir mekanizma olarak temel alır. Fakat bakış açısı, bedene bütünün yansıması olarak bakar ve ele alır.

Genel sağlık, başarı ve mutluluk durumu, birçok fiziksel ve fiziksel olmayan faktörlerin bir araya gelişinden ibarettir.

Sağlık ve Zindelik Döngüsü

koçluk ’un amacı fiziksel, duygusal, zihinsel ve ruhsal dengeyi sağlamak. Bedenimiz bu 4 denge aşamasını yansıtır. Ruhsal denge, Zihinsel dengeyi etkiler, Zihinsel denge, Duygusal dengeyi etkiler. Duygusal denge ise fiziksel bedeni etkilemektedir. Koçluk özellikle Kozmoenergetika yöntemiyle bu aşamalardan ihtiyacı olanı dengeye kavuşturur ve aralarındaki harmoniyi tekrar sağlar.

Hayatta karşımıza çıkan tecrübeler, durumlar, insanlar hatta mekânlar bahsi geçen aşamalardan (fiziksel, duygusal, zihinsel ve ruhsal) en az birini veya aynı anda bir kaçını meydan okur.

Duygusal alanda ….. hayatla baş edebildiğimizde, karşımıza çıkandan öğrenmemiz gerekeni alır ve yolumuza devam ederiz. Baş edemediğimizde, anlamamakta ısrar ettiğimizde, o tecrübeler tekrar tekrar karşımıza çıkar ve bilinçaltında blokaj yaratır.

Fiziksel alanda …. Bedenimize kendisine sunduğumuz doğru besinlere güç ve zindelik olarak karşılık verir. Bedenimize giren kimyasal ve toksinlere ise, fonksiyon bozukluğu ve güçsüzlükle karşılık verir.

Zaman içerisinde, beden, zihin ve ruh karşı çıktığı bu yığılmalara tepkisi arttırı ve biz hergün sağlık ve denge durumuzdan biraz daha uzaklaşırız ve neticesinde, kafası karışık, mutsuz ve başarısız oluruz. Denge dışına kalmak rahatsızlığı bir noktada değişim isteğinin tetikleyicisi olur ve bir arayış başlar.

Koçluğun 2 hedefi var:

  1. Her alanı tek tek dengelemek
  2. Her alanı diğer alanlarla dengelemek

Koçluğu sayesinde öncelikle blakajlardan ve diremişlerden arınma sağlanır, daha sonra yaşam enerjisi tüm alanlarda kolayca akabilir. Seanslar ilerledikçe BZR alanlar enerjiyi filtre etme yetisi kazanır, ve parazitlere karşı yüksek algı ve direnç kazanır.

Pratikte Koçluk dengeli bir yaşamı amaçlıyor. Sizin yaşamınız da neler oluyor? Siz ne kadar dengedesiniz?

Bedeninize aynada yakından bakın. Simetriye dikkat edin.

Omuzlarınız dengede mi?

Belli bir yerde sarkıklık var mı?

Yüzünüz ne kadar simetri?

Beslenmeniz nasıl? Neleri fazla tüketiyorsunuz?

Sindirim sisteminiz ne kadar iyi çalışıyor?

Ya eril-dişil enerjiniz dengede mi?

Dişleriniz ne durumda?